[]
[] [firmabil.no] []

Nyttig om du skal leie bil


Terje Ringen



Har du bestilt leiebil i ferien som virker usannsynlig billig? Sannsynligvis kommer du til å betale vesentlig mer enn du tror.

Alle som har leid bil på typiske feriedestinasjoner vet at de ikke slipper unna med forhåndsavtalt beløp, uten å være meget bestemt og firkantet.

Selgeren bak skranken skal gjerne selge deg en mer komfortabel eller større bil som «bare koster ti euro ekstra». Når du sier ja takk, skjønner du at de ti euroene gjelder per dag.

Og selvsagt må du ha en ekstra forsikring, for den som er inkludert i leieprisen dekker jo nesten ingenting, så du kan fort bli raka fant om noe skjer med bilen mens du disponerer den.

En slik forsikring beløper seg gjerne til 1000 kroner per uke, enda mer om du har en dyr bil.

Dessuten er det en sannhet med modifikasjoner at bilen ikke er forsikret – alle utleiere jeg har benyttet har en obligatorisk forsikring, men de opererer med egenandeler som kan være relativt høye om uhellet skulle være ute.

Les derfor det som står med liten skrift på forhånd, slik at du vet hva slags egenandel du risikerer å måtte dekke.

For du har vel orientert deg grundig om de forskjellige tilbudene og forhåndsbestilt leiebilen? I motsatt fall er du helt prisgitt selgeren bak skranken, og det skulle ikke forundre meg om alle de små, rimelige bilene «dessverre er utsolgt» akkurat den perioden du trenger en bil for to.

Men tilbake til forsikringen – det fins altså måter å unngå å betale den dyre forsikringen utleieselskapene tilbyr på. En del reiseforsikringer har egenandel på skade av leiebil inkludert, eller kan tilby det mot et lite tillegg i årsavgiften.

Hos Europeiske, en av de største aktørene, kan du for eksempel tegne er Super Reiseforsikring som koster noen hundrelapper ekstra.

Men flere kredittkort har også egenandelsforsikring inkludert i kortet, og lar deg spare flere tusen kroner på leiebil.

Dinero.no har kartlagt det norske kredittkortmarkedet, og sammenlignet vilkårene til 19 forskjellige kort som har denne forsikringen inkludert. Tabellen gir informasjon om eventuell pris og hvor mye de respektive forsikringene dekker.

(saken fortsetter)

Hvilket kredittkort bør du velge?
Noen kort tilbyr leiebilforsikringen som en billig tilleggstjeneste, mens noen har denne forsikringen inkludert i kortet – gjerne i sammenheng med kortets reiseforsikring.

Kortene som har forsikringen inkludert uten tilleggskostnader har gjerne høye krav til innvilgelse, i tillegg til relativt høye årsgebyr.

Lavterskelkortene som skiller seg ut er derfor Bank Norwegian Visa, Cresco Gold, SpareBank 1 MasterCard, yA Bank Visa og Remember MasterCard, da disse kortene ikke har årsavgift.

Noen krever en årlig sum for denne forsikringen som en tilleggstjeneste, men årsavgiften for forsikringen er alt i alt mye billigere enn prisen du må ut med for samme forsikring hos utleieselskapene.

Eksklusive
Kortene som virkelig flesker til med gode vilkår for leiebilforsikring er kort som American Express Platinum Card, Handelsbanken Platinum og SAS EuroBonus Platinum American Express Card, men disse har årsavgifter på henholdsvis 5000 kroner, 1500 kroner og 1700 kroner.

Disse kortene kjennetegnes også med høye inntektskrav. Dette er med andre ord ikke kort man skaffer seg for leiebilforsikringen alene, men for kortenes totalpakke.

Er leiebilforsikringen en del av reiseforsikringen? Dette må du vite

Det finnes mange kredittkort med gratis reiseforsikring. Er egenandelsforsikringen en del av reiseforsikringen?

Da kreves det fra de fleste leverandørene at minst 50 % av transportkostnadene for reisen er betalt med kredittkortet, og som regel kreves det at 100 % av leiebilutgiftene betales med kortet. Dette inkluderer også bensinpenger, utgifter til ferge og lignende.

Dinero.no anbefaler at hver enkelt setter seg inn i vilkåret til sin forsikring før avreise.


Artikkel fra www.firmabil.no
URL: